top of page

FONTOS INFORMÁCIÓK

 • Hogyan tudom leadni a rendelésem?
  Rendelést leadni a webshopon keresztül, illetve emailben tudtok, telefonszám megadásával. A helyszínt érdemes megadni a rendelési megjegyzésben, vagy előre egyeztetni az átadás gördülékenységét segítve ezzel. A rendelés visszaigazolása során tudjuk fixálni a további egyedi igényeket.
 • Hol tudom átvenni a rendelésem?
  Kazincbarcika - Házhozszállítás Miskolc - Búza téri parkoló Eger - OBI parkoló // Füzesabonyi MOL parkoló BUDAPEST 16.45-17.00 Bálna parkoló 17.30-17.45 Ignotus utca parkoló // Széll Kálmán tér 18.30-18.45 Örs P+R parkoló 19.15-19.30 M3 bekötő MOL kút
 • Nálatok is át lehet venni a rendelésemet?
  Előzetes megbeszélés alapján nálunk is átvehetitek a rendeléseteket, azonban vegyétek figyelembe, hogy mi a Birtok mellett dolgozunk, ezért az időkeretünk szűkös. Átvételre csakis személyes egyeztetés után van lehetőség.
 • Hogyan tudok fizetni?
  Fizetésre egyenlőre csak kézpénzes formában van lehetőség. Nagyobb mennyiségű rendelés leadásánál az átadás előtt megírjuk a pontos összeget, így ezzel lehet előre kalkulálni. Sajnos kapacitásunk nincs mindenkinek előre kiválasztani a számára ideális állatot, ezért erre lehetőséget csak az átvétel során tudunk biztosítani. Több méret közül lehet választani, ez alapján kerül kiszámolásra a végösszeg, melyet a vásárlási cimkén feltüntetünk.
 • Miért csak havonta egyszer van lehetőség vágásra/szállításra?
  Fix csirke csapatokkal dolgozunk, ez azt jelenti, hogy 1 nevelés 12 hétig tart (minimum). A vágósúly elérése után szervezzük a vágást, amelyet a birtokon a feldolgozónkban végzünk. Mivel jelenleg van civil munkánk, a vágásokat csak hétvégére tudjuk időzíteni, ezért átvételre minden hónap utolsó 2 hétfőjén van lehetőség.
 • Miért más a színe, íze, állaga az általunk nevelt állatoknak és így a késztermékeknek?
  Nagyon hiszünk abban, hogy a gondoskodás kifizetődik. Minden általunk nevelt állatnak a lehetősgeinkhez képest a legjobb fejlődéshez szükséges természetes körülményt igyekszünk biztosítani. Az állatok az öko minősítésű legelőn vannak tartva, ezáltal a fő táplálékuk az ott található növények összessége. A kérődzők nem kapnak semmilyen kiegészítést, csakis legelnek és az általunk készített szénát kapják télen. A baromfiknak szükségük van kiegészítő takarmányra. A csirkék csakis biotakarmányt kapnak, amely 100%-ban bio minősített adalékanyag és vegyszermentes takarmánykeverék.
 • Bármely gyógyszert, hormont kapnak az állatok?
  Gyógyszeres kezelést csakis életmentő esetben alkalmazunk az állatoknál. Sokkal fontosabb a megelőzésen való hangsúly és a megfelelő tartási körülmények biztosítása. A vitaminkiegészítés viszont fontos, hogy az állatok immunrendszere megfelelő legyen, ezeket ökológiai gazdálkodásban engedélyezett vitaminokkal és ásványi anyagokkal biztosítjuk számukra. Sem hormonkezelés, sem bármely adalékanyagot nem kapnak az állatok.
 • Etikus tartás mellett etikus feldolgozás?
  A baromfik vágása nálunk történik a birtokon. A vágást és feldolgozást Anna végzi. Számunkra fontos, hogy a tisztességben nevelt állatok tisztességes és méltóságteljes véget kapjanak ezért fontos, hogy ez a lépés gyors és a lehető legstresszmentesebb legyen. A feldolgozóban minden körülmény biztosított ahhoz, hogy higiénikus, gyors feldolgozást és megfelelő hűtési láncot biztosítsunk a késztermék előállításhoz.
 • Ti miért akarjátok ezt csinálni?
  Sokszor megkapjuk a kérdést, mert sokan nem értik, hogy a 0-24-es feladatok és az állattartással járó felelősségvállalás miért, lehet vonzó egy fiatal pár számára. A válasz nagyon egyszerű. Mi egymástól függetlenül a találkozásunk előtt már biztosak voltunk, hogy a jövőbeli tervünkben az állattartás szerepelni fog. Fiatalon kialakítan egy rendszert a természettel együttműködve, izgalmas és gyönyörű teremtő munka. Minden nehézsége ellenére meglátni a mindennapi apró örömöket, akár egy napfelkeltében, egy új élet vagy egy különleges virág formájában, olyan lehetőség, amit a modern világunk nem tud biztosítani. Mindketten szeretjük a munkának, de kiteljesedni a birtokon tudunk. A közös munka és a totális fáradtság összekovácsoló ereje egy mélyebb kapcsolódást és kreatív fejlődést jelent a kapcsolatunk szintjén és a környezetünk fejődésében egyaránt.
 • Hogyan látjátok a vidék jövőjét?
  Egyértelműen úgy érezzük, hogy a magyar vidék sajnos elnéptelenedő és elöregedő, alvó falukká válik, ahol már egy-egy kakas kukorákolása is szenzáció számba megy. Amikor ideköltöztünk nagyon sokan furcsán néztek ránk (most is, de az mindegy..:). A mi feladatunk, hogy példát mutassunk a fiataloknak, hogy gazdálkodni igenis jó dolog, mert Magyarországnak minden adottsága megvan arra, hogy a mezőgazdaság szinte minden ága virágozzon és ezt elérni igazából alulról szerveződő folyamatokkal lehet. A vidéket feléleszteni azokkal a belevaló motivált fiatalokkal lehet, akik vállalják, hogy a bulizás helyett inkább felkelnek hajnalban, hogy ellássák az állatokat és tegyenek valami jót a környezetükkel a környezetükért. Az, hogy a fiatalok lássanak háztáji állatokat, ismerjék meg a fizikai munka értelmét és eredményét nagyon fontos. Mindemellett az elsődleges helyen a tanulás áll, hogy a vidéki ember igenis kultúrált, a technológiákkal, trendekkel képben lévő és ezáltal minden eszközzel rendelkezzen ahhoz, hogy megállhasson a saját lábán!
kép-102.jpg

További kérdésed lenne?

Írj nekünk bátran egy emailt, vagy a közösségi média felületeinken, vedd fel velünk a kapcsolatot!

bottom of page